Ököllel verte a buszsofőrt egy utas a Kassai úton

Akt.:
Ököllel verte a buszsofőrt egy utas a Kassai úton
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen, Hajdúsámson – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a hajdúsámsoni férfival szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 46 éves V. Bálinttal szemben.

Állampolgári bejelentés érkezett 2016. április 5-én 20 óra körül a rendőrségre arról, hogy Debrecenben, a Kassai út végén lévő buszmegállóban egy ismeretlen férfi utas bántalmazta a buszsofőrt, majd leszállt a járműről és elmenekült.

A rendőrök a helyszínre mentek és mentőt hívtak a sofőrhöz, aki az orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az adatgyűjtés során a járőrök megállapították, hogy a támadó a Salakos utcában szállt fel a buszra, majd odalépett a vezetőfülkéhez és minden előzmény nélkül ököllel többször megütötte a sértettet. A kapott személyleírás alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves hajdúsámsoni lakost. A körzeti megbízottak V. Bálintot 2016. április 13-án elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A rendőrség a férfival szemben – szabadlábon hagyása mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés