Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.09. 12:13

Édes szabolcsi sikerek a Pulykanapokon

<p>Debrecen, Nyíregyháza - A kísérőrendezvényen három Sipkays diák kapott elismerést. <dia width="900" height="700" alt="Édes szabolcsi sikerek a Pulykanapokon 2008.06.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_des_szabolcsi_sikerek_a_Pulykanapokon_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Édes szabolcsi sikerek a Pulykanapokon 2008.06.09." /></a></dia></p>

Debrecenbe kéne menni, cukrászsütit kéne enni...”. A jól ismert versike nem elírás áldozata, hanem egy szép eredmény hírnöke, hiszen a június 7–én, a cívisvárosban megrendezett VI. Gál Sándor Gasztronómiai Emlékverseny keretében három megyénkbeli ifjú cukrász kapott rangos elismerést.

A tanuló cukrász kategóriában a feladat egy díszmunka elkészítése volt szabad témaválasztással, ez gyakorlatilag egy 10–12 adagos tortát vagy más készítményt jelentett egy tálon bemutatva.

– Nagyon szép gasztro–műalkotások készültek, ügyesek voltak a lányok, egyedi formájú tortákat álmodtak meg, majd készítettek el, a szakmai zsűri elégedettsége pedig a díjazásban is észrevehető volt – mondta Kollonay István felkészítő tanár. Támba Ivett Arany–kategória, Bódi Erika két Ezüst–kategória, Szabó Erzsébet pedig szintén egy Ezüst–kategória minősítést vihetett haza.

 – Nem volt könnyű kitalálni, hogy milyen legyen a torta alakja, amelynek elkészítése nagyjából 4 órát vesz igénybe, ennél viszont hosszabb idő kitalálni a koncepciót, megtervezni a torta formáját, alakját, díszítését – tette hozzá a tanár úr. Különleges a kódex formájú sütemény is, amely csupa édes élvezet: tele van marcipánnal, karamellel és csokoládéval is.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!