Őket sem érte váratlanul, hogy kiestek a kupából

Szőke Szabolcs
Szőke Szabolcs - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Bár nem tudták felborítani a papírformát a debreceniek, mégis úgy érzik, helytálltak.

A hétvégén lezajlottak a BENU férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek küzdelmei, melyben a DVSE is érdekelt volt. Az egyik legnehezebb riválist, a Szolnok együttesét kapta ellenfélül a cívisvárosi gárda a legjobb nyolc között.

Először, szombaton a Debreceni Sportuszodában feszültek egymásnak a felek, az a párharc 13–5-ös szolnoki sikerrel zárult. Másnap a Tisza-parti városban mérkőztek meg a csapatok, azon a találkozón is a bajnoki- és MK-címvédő bizonyult jobbnak, 14–9-re nyertek Varga Dénesék. Mindez azt jelentette, hogy 27–14-es összesítéssel az esélyesebb Szolnok jutott be a decemberi négyes döntőbe, melyen az Eger, az OSC és a Szeged vehet még részt.

Két jó edzőmeccs

– Számunkra sem volt meglepetés, hogy a Szolnok jutott tovább, reálisan ezt lehetett várni. Éppen ezért mi úgy fogtuk fel ezt a negyeddöntőt, hogy játszhatunk két jó edzőmeccset Magyarország egyik legjobb együttese ellen. Új dolgokat próbálhattunk ki mind védekezésben, mind támadásban – vélekedett a DVSE szélső átlövője, Szőke Szabolcs, aki szerint így is helytálltak.

– A hazai derbin elég fásultan játszottunk, mert kemény tréningek voltak a hátunk mögött, labdát alig láttunk a meccs előtt, főként az erőnlétünket fejlesztettük. Az idegenbeli csatának már szorosabb lett a vége, addigra valamelyest kipihentük magunkat, és ez a produkciónkon is meglátszott. Abszolút nem vagyunk csalódottak, úgy érzem, helytálltunk – fogalmazott a pólós.

A fiúk hétfőre és kedd reggelre pihenőt kaptak, ám utána folytatják a munkát, gőzerővel készülnek idei utolsó összecsapásukra, melyet december 5-én vívnak meg az UVSE otthonában.

– Fontos lenne, hogy behúzzuk az Újpest elleni mérkőzést, nagyon kellenek a pontok. Már nincs sok hátra az alapszakaszból, de azt hiszem, bár nem lesz könnyű, még mindig elérhetjük a célunkat, és a bajnokságban a csoportunkban a négy között végezhetünk.

HBN
hirdetés