Ők már csak nyerhetnek

Akt.:
A DVSE a 7-10. helyért folytathatja a rájátszásban.
A DVSE a 7-10. helyért folytathatja a rájátszásban. - © Fotó: HBN
Debrecen – A DVSE mestere, Varga Tamás maximálisan elégedett tanítványai teljesítményével.

A kilencedik helyen zárta a férfi élvonalbeli vízilabda bajnokságot a DVSE, mely az utolsó, 26. fordulóban a BVSC otthonában elért 13–13-as értékes döntetlennek hála megelőzte a Kaposvár együttesét. A hétvégén zárult le az OB I. alapszakasza, mely után nem sok ideje marad a csapatoknak a szusszanásra, hiszen máris következik a folytatás, vagyis a rájátszás.

A 2014/15-ös szezonnak szinte teljesen új kerettel nekivágó Debrecen lejátszott huszonhat mérkőzéséből nyolcat tudott megnyerni, egyszer ikszelt, és tizenhétszer alulmaradt, kétszáz gólt dobott, illetve 299-et kapott – mindez huszonöt pontot ért.

Elégedett

Az idényt megelőzően Varga Tamás, a cívisvárosiak játékos-edzője úgy nyilatkozott, hogy ettől a társaságtól reálisan a 8-10. pozíció várható el – a célt el is érték. – Maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen erőn felül teljesítettek, sőt, akár még feljebb is kapaszkodhatunk, érzem bennük az erőt. A BVSC-vel szemben felszabadultan játszottak, erre lesz szükség a továbbiakban is. A tíz között nekünk már nincs veszítenivalónk, mi már csak nyerhetünk – mondta el érdeklődésünkre Varga, majd arra is kitért, mely találkozókat felejtené el, ha tehetné. – A Pécs elleni hazai és idegenbeli összecsapás is katasztrofálisan sikerült, de azokat leszámítva mindig odatették magukat a srácok, különösen nagy öröm volt, mikor a Vasast legyőztük – vélekedett a debreceniek mestere.

Természetesen kíváncsiak voltunk, van-e olyan játékos, aki esetleg kevesebbet nyújtott, mint várta volna a szakmai stáb, vagy olyan, aki felülmúlta önmagát. – Halek Márton tavaly sokkal jobban pólózott, de ettől függetlenül továbbra is élvezi a bizalmunkat, ezt bizonyítja, hogy egyelőre ő az egyetlen játékos, akivel már megegyeztünk, jövőre is minket erősít majd. Hoppál Gergely produkciója sokkal meggyőzőbb volt, mint az előző évben Pécsett, pozitívan csalódtam. Csapatkapitányunk, Kállay Márk, egy kisebb hullámvölgyet leszámítva kiegyensúlyozottan szerepelt, fontos láncszeme gárdánknak, bízunk benne, nálunk marad a következő bajnoki esztendőben is. Összességében azt mondhatom, hogy összeért a csapatunk, amihez idő kellett, ugyanis sokan érkeztek hozzánk a nyáron. Ahogy ígértem, dinamikusabb, gyorsabb lett a játékunk, több meccsen is ez húzott ki minket a slamasztikából – fogalmazott Csuvi, aki mint ismert, nem csupán trénerként, a medence széléről segítette együttesét, hanem többször a vízben is számíthattak rutinjára tanítványai. – Rendkívül nehéz szezon volt ez számomra, azt hittem, már nem kell játszanom, de az élet úgy hozta, hogy mégis szükség volt rám – nem bánom, még mindig élvezem a pólózást!

A Vasas ellen

A DVSE a 7-10. helyért folytathatja a rájátszásban: a versenykiírás alapján a hetedik a tizedikkel, a nyolcadik pedig a kilencedikkel játszik a helyosztóba kerülésért, a küzdelem az egyik fél két győzelméig tart, vagyis a debreceniek a VasasPlaket egyletével csatáznak a következőkben. – Szombaton idegenben kezdünk Földi Lászlóék ellen, a papírforma mellettük szól, pláne saját környezetükben, de bármi megtörténhet, nem lehetetlen őket legyőzni, amit már bizonyítottunk is. Az ő vállukat nyomja teher, nem a miénket – tekintett előre Varga Tamás.

A Vasas és a DVSE szombaton a Komjádi Béla Sportuszodában találkozik először, a következő „randevú” pedig április 22-én lesz.

HBN