HAON Sziréna

2018.05.08. 09:59

Így lesz az esernyőből közelharci fegyver

Hajdú-Bihar - A sértett a fején és a kezén sérült meg. Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat az ügyben.

Hajdú-Bihar - A sértett a fején és a kezén sérült meg. Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat az ügyben.

A vád szerint február 2-án 13 óra körül a vádlott az egyik hajdú-bihar megyei település presszója előtt haladva észlelte, hogy a teraszon tartózkodik a sértett. Ugyanazon a napon, a délelőtti órákban, közöttük konfliktus volt a vádlott kiskorú gyermeke kapcsán, ezért a vádlott odament a sértetthez, és ismételten vitatkozni kezdtek.

A sértett a teraszról be akart menni a presszóhelyiségbe, azonban a vádlott útját állta, és a nála lévő esernyővel elkezdte ütni a sértett fejét, valamint a védekezésként maga elé tartott jobb kezét.

A bántalmazás miatt a sértett a fején több helyen hámkarcolásos sérüléseket szenvedett, továbbá a jobb kezén zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek.

Figyelemmel a vádlott által használt eszköz jellegére, az erőbehatások nagyságára, az asszony szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon - olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!