OH: a középiskolák 61 százaléka írt elő központi írásbelit a felvételizőknek

Budapest – Az idén 409 középiskola – az intézmények 61 százaléka – írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken – közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel. Az iskolák listáját a hivatal honlapján tették közzé.

Mint írták, ha egy tanuló úgy tervezi, hogy majd februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

Jelezték: a felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő.

Az Oktatási Hivatal azt javasolja, hogy a diákok és szüleik mielőbb tájékozódjanak a középiskolák kínálatáról, és – amennyiben a kiválasztott iskolák valamelyikében a felvételihez erre szükség van – a tanulók feltétlenül jelentkezzenek az írásbeli felvételi vizsga megírására.

A tájékozódáshoz nagy segítséget adhat az OH honlapján, a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt elérhető elektronikus kereső felület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és tanulmányi területeik között tallózhat a látogató.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 9.

A jelentkezést ahhoz az – OH honlapján közzétett listán szereplő – iskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgát meg kívánja írni – közölték.

– MTI –
hirdetés