OGY – Orbán: kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond az ünnepélyes eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 10-én. Mögötte Kövér László házelnök
Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond az ünnepélyes eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 10-én. Mögötte Kövér László házelnök - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután letette esküjét az Országgyűlés csütörtöki ülésén.

A kormányfő úgy fogalmazott, “egy olyan ország önbizalmával és méltóságával kell élnünk, amely tudja, hogy a magyarok többet adtak a világnak, mint amit kaptak tőle”.

Mint mondta, szeretné meggyőzni a szomszéd országokat, hogy összefogva, Európa legbiztonságosabb, leggyorsabban fejlődő, egységes gazdasági, kereskedelmi és közlekedési területévé építsék a Kárpát-medencét.

Az elmúlt években számos bizonyságát adtuk, hogy a magyaroktól nem kell félni, aki együttműködik velünk, az jól jár – jelentette ki Orbán Viktor.

– MTI –