OGY – Nemzetbiztonsági bizottság: a Honvédkórházban ápolt kurd katonákról szóló hír is napirenden lesz

Akt.:
Budapest – Pintér Sándor belügyminiszter szokásos évi meghallgatása mellett a Honvédkórházban ápolt kurd katonákról szóló információk napvilágra kerüléséről is szó lesz a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jövő heti ülésén.

Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke szerdán az MTI-nek elmondta: a jövő keddi ülésen foglalkozni fognak azzal, hogy a múlt héten miként kerülhetett nyilvánosságra, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban olyan kurd katonákat ápolnak, akik az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban sérültek meg.

Erről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten azt mondta: a honvédelmi minisztert is meg kell kérdezni, de a titkosszolgálatok nem jeleznek túlzott kockázatot.

A nemzetbiztonsági bizottság információkat vár továbbá Lázár Jánosnak arról a kijelentéséről, miszerint titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását. A miniszter az Atv.hu-nak azt mondta: nincs olyan migránspárti, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne az amerikai üzletember pénze lenne.

Mindemellett a meghívott rendvédelmi és titkosszolgálati vezetőktől tájékoztatást kérnek a közelmúltban nyilvánosságra került újságíró-lehallgatásról is, valamint a múlt héten lezuhant egyiptomi géppel történtekre is kitér majd a testület – közölte Molnár Zsolt.

Emellett tájékozódni fognak arról is, hogy milyen kapcsolatban állt egymással Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő a múlt héten Oroszországnak való kémkedéssel meggyanúsított lengyel politikussal, Mateusz Piskorskival.

– MTI –