Debrecen hírei

2014.12.28. 17:01

Úgy lenne teljes az ünnep, ha nyernének

Debrecen - Az esztendő utolsó mérkőzését az örök rivális Békéscsaba ellen vívja a Debrecen.

Debrecen - Az esztendő utolsó mérkőzését az örök rivális Békéscsaba ellen vívja a Debrecen.

Rangadóval zárja az esztendőt a DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabdacsapata, a debreceni hölgykoszorú a Békéscsaba otthonában lép pályára hétfőn 18 órától a bajnokságban. A Loki szakvezetőjét, Varga Józsefet arról kérdeztük, hogyan lehetett felrázni az alakulatot a karácsonyi hangulat okozta békés állapotból, egyáltalán kellett-e valamiféle plusz motiváció, hogy felpörögjenek a lányok a két ünnep közötti rangadóra?

A lilák ellen

– Úgy érzem, nem kell különösebb noszogatást akkor, amikor a Békéscsaba ellen játszunk. Mindenki tisztában van ennek a meccsnek a jelentőségével, nem kell plusz motiváció. Ez a derbi hagyományosan plusz töltetet kell hogy adjon a játékosoknak. A keretünkben vannak olyanok, Kudor Kitti és Kelemen Éva személyében, akik már megélték ezt a rangadót a másik oldalról, azaz elmesélhetik, hogy Békéscsabán is mennyire komolyan veszik ezt a derbit. A Loki–Előre rangadó helyezésektől függetlenül is kiemelt meccs a gárdák és szurkolóik életében, pláne most, amikor egyforma pontszámmal állnak a felek a tabellán! – kezdte a beszélgetést a DVSC vezetőedzője.

– Ez egy kiemelt mérkőzés az életünkben, de számunkra minden meccs kulcsfontosságú a bajnokságban. A Lokiban nincsenek sztárok, nekünk minden egyes pont megszerzése létkérdés, hogy az alapszakasz végén elérjük a célunk, azaz a legjobb nyolc közé jussunk.

Higgadtnak maradni

A két csapat az idei szezonban először csap össze tétmérkőzésen, viszont három felkészülési meccset már vívtak. Ez mennyire befolyásolhatja a bajnoki összecsapást? – tettük fel a kérdést a debreceni trénernek.

– A mai világban már minden meccs megtalálható az interneten, azaz nincsenek titkok egymás előtt, az aktuális ellenfél alapjátékaival mindenki tisztában van. Az, hogy testközelből is megtapasztalhattuk a videón látottakat, nem hiszem, hogy sok mindent befolyásol. Ahogy mi ismerjük a lilák erényeit és gyenge pontjait, így ők is tisztában vannak a Loki tulajdonságaival.

Éppen ezért az edzőkollégával apróságokkal próbáljuk meglepni egymást. Véleményem szerint az dönthet, hogy a sok szurkolót mozgósító meccsen melyik csapat tud higgadtabb maradni, illetve a mérkőzés közbeni taktikai váltásokra milyen gyorsan tud reagálni az ellenfél. A célunk nem lehet más, mint győzelemmel búcsúzni ettől az évtől – zárta mondandóját Varga József, aki elárulta, szerencsére nincsenek új sérültek a hajdúsági egyletben.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!