OGY – Az LMP nem vesz részt az agrárkamarai törvény vitájában

Budapest, 2012. július 9., hétfő (MTI) – Az LMP nem vesz részt az agrárkamarai törvény hétfői vitájában, mert a párt szerint a törvényjavaslatot csak egy pénzügyi átvilágítás eredményeinek megismerése után, a tervezet társadalmi és szakmai vitáját követően lehet megtárgyalni és elfogadni – közölte Szabó Rebeka az MTI-vel. A képviselő hozzátette: a Lehet Más a Politika a javaslat tartalmával sem ért egyet.

 

A politikus úgy fogalmazott, hogy habár a jogszabályt egy évvel korábbra ígérték, azt most mégis “lóhalálában” terjesztették a Ház elé. Hozzátette, hogy a benyújtott javaslatot nem csak az Országgyűlés szakpolitikusai, de a szakmai szervezetek és a kamara jelenlegi vezetése sem ismeri. Szavai szerint a képviselőknek ráadásul úgy kellene megtárgyalniuk a javaslatot, hogy a miniszteri biztos nem számolt be a kamara gazdálkodásáról, pénzügyi helyzetéről, a szervezetet illető tapasztalatokról.

Az LMP szerint a törvényjavaslat megtárgyalása és elfogadása csak a pénzügyi átvilágítás eredményeinek megismerése után, a tervezet társadalmi és szakmai vitáját követően történhet meg – szögezi le.

 

 

bnd \ bzt \ bdó

 

MTI

Címkék: