OGY – A magyar felsőoktatás napjává nyilvánítanák jövő évtől szeptember 1-jét

Budapest – A magyar felsőoktatás napjává, a pécsi egyetem alapításának emléknapjává nyilvánítaná jövő évtől szeptember 1-jét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki erről szóló határozati javaslatát kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Az indítvány szerint az Országgyűlés a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mint az első magyar egyetem alapításának 650 éves évfordulója alkalmából, a PTE felsőoktatásban betöltött nélkülözhetetlen szerepe iránti tiszteletből nyilvánítaná szeptember 1-jét a magyar felsőoktatás napjává, a pécsi egyetemalapítás emléknapjává.

A javaslat elfogadásával az Országgyűlés felhívná az intézményeket, szervezeteket és a közmédiát, valamint felkéri a polgárokat, hogy a nemzet szerves részét alkotó felsőoktatás támogatásának egy kiemelt napot szenteljenek, és 2017. szeptember 1-től kezdve ezt a napot közösen, méltó keretek között ünnepeljék meg.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés