Offshore-botrány – MSZP: a Fidesz is vállaljon azonnali zéró toleranciát!

Budapest – Vádaskodás helyett a Fidesz is vállaljon azonnali zéró toleranciát minden offshore-ügyben – reagált az MSZP pénteken a Fidesz frakciószóvivőjének szavaira, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Korábban Halász János a sajtótájékoztatóján azt mondta: a panamai offshore-botrány újabb bizonyíték arra, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. Hozzátette, a szocialisták lebuktak, kiderült, hogy nagyon erős, befolyásos és aktív embereik érintettek az offshore-botrányban.

Az MSZP erre reagálva azt írta: Horváth Zsoltnak panamai offshore-cége van, és ma is a Fidesz tagja. Emellett az MSZP szerint a “Rogán Antal által kitalált letelepedési kötvényeket forgalmazó vállalkozások” is offshore érdekeltségek, továbbá “az olcsó gázt drágán eladó MET Zrt. a Videoton-tulajdonos Garancsi István révén offshore-cégek tulajdonában van”.

A szocialisták szerint a jegybank milliárdos segítséget nyújt egy gyanús offshore társaságnak, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos pedig “offshore-cégekre alapozva halmozta vagyonát” – fogalmaztak.

– MTI –