Offenzív Real Madridban bízik a Loki pályaedzője

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – A Loki pályaedzője, Sándor Tamás a királyi gárda sikeréért szorít a szombat esti Bajnokok Ligája-döntőben.

Megismétlődik szombaton 20.45-től (tv: M4Sport, Sport1) a 2014-es Bajnokok Ligája-finálé, ugyanis ismét a Real Madrid és az Atlético Madrid csap össze a 73,5 centiméter magas, 8 és fél kiló súlyú, 50 000 euró értékű ezüstserlegért. Két éve az Atléti szerezte meg a vezetést, azonban a Real az utolsó pillanatokban egyenlített, majd a hosszabbításban 4–1-re lemosta ellenfelét, ezúttal tehát a visszavágás vágya is fűti a „Matracosokat”.

A BL-döntő kapcsán a köztudottan Real Madrid-szurkoló Sándor Tamást, a DVSC-TEVA pályaedzőjét kérdeztük.

Öcsi bácsi miatt is

– Bár csütörtökön ott voltam a „Magyarok a Barcáért” című dokumentumfilm vetítésén a Nagyerdei Stadionban, én Puskás Öcsi bácsi, Zidane és egyáltalán a Galaktikusok okán a Realnak drukkolok – nyilatkozta a Naplónak a tréner. – Azonban nem lesz egyszerű dolguk a blancóknak, hiszen az ellenfél kispadján egy tapasztalt és roppant fanatikus edző ül Diego Simeone személyében, igaz, a másik oldalon pedig egy sikerre éhes Zinédene Zidane irányít – mondta „Tobe”, aki nagyon szimpatikusnak tartja a francia mestert, emellett óriási vezéregyéniségnek is, aki mellett az is szól, hogy végül felhozta a 2. helyre a bajnokságban a Realt.

– Simeone is nagy stratéga, aki tökéletesen felmérte a keretet és arra talált ki egy agresszív, kicsit deffenzív játékstílust, azóta ehhez a harcmodorhoz igazol megfelelő embereket. Ez lehet, hogy sokak számára nem túl szimpatikus, de mindenképpen eredményes, hiszen bronzérmet szereztek a bajnokságban és ott vannak a BL-döntőben, kiverve a Bayernt és a Barcelonát is. Azonban tudnak ők gólokat is rúgni, általában csak a nagyobb játéktudással rendelkező ellenfelekkel szemben alkalmazzák a „betonfocit”. Hogy jót tenne-e a futballnak vagy sem, ha az Atlético-féle stílussal lehetne elfoglalni a klubfoci trónját, azt nem tudom. A labdarúgás állandóan változik, voltak olyan világbajnokságok, ahol alig esett gól, aztán olyan vébék is akadtak, amikor potyogtak a találatok. Megesett már, hogy egy védekezőbb felfogású csapat diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában, mint például 2010-ben José Mourinho Internazionaléja, máskor meg a barcás tiki-taka vezetett eredményre. Kicsit féltem a Real Madridot abból a szempontból, hogy a védelem nem túl acélos, az előrejátékban viszont bombaerős a Bale–Benzema–C. Ronaldo trió, de a mögöttük lévő középpályás sor sem gyenge. Ha kellően offenzív lesz a fehérek játéka és az extraklasszisaik jó napot fognak ki, akkor a Real megszerezheti tizenegyedik BEK/BL-címét – vélekedett Sándor Tamás.

HBN-TN


Zidane lehet a hetedik

A Real Madridot irányító Zinédine Zidane lehet a hetedik, aki játékosként és edzőként is megnyeri a Bajnokok Ligáját, illetve a BEK-et – írja az MTI. Zidane 2002-ben éppen a Real Madriddal ért a csúcsra. Az eddigi duplázók: Miguel Munoz játékosként a Real Madriddal (1956, 1957), edzőként a Real Madriddal (1960, 1966), Giovanni Trapattoni játékosként az AC Milannal (1963, 1969), edzőként a Juventusszal (1985), Johan Cruyff játékosként az Ajax Amsterdammal (1971, 1972, 1973), edzőként az FC Barcelonával (1992), Carlo Ancelotti játékosként az AC Milannal (1989, 1990), edzőként az AC Milannal (2003, 2007) és a Real Madriddal (2014), Frank Rijkaard játékosként az AC Milannal (1989, 1990), edzőként az FC Barcelonával (2006), Pep Guardiola játékosként az FC Barcelonával (1992), edzőként az FC Barcelonával (2009, 2011).