Oda a veretlenség és az első hely

Balogh Árpád (22) és Bodó Richárd góljai dacára otthon vesztett a Csenger
Balogh Árpád (22) és Bodó Richárd góljai dacára otthon vesztett a Csenger - © Fotó: Kákos Dávid
Csenger – Tizenhét másodperccel a befejezés előtt úszott el a Csenger számára a Dunakeszi elleni meccs.


Ez is úgy indult, ahogy ezer korábbi szatmári este. Az elő félidőben minden klappolt: a Csenger NB II-es futsalcsapata 3–1-re vezetett a Dunakeszi ellen. Alighanem a csarnok teljes népe beleringatta magát a gondolatba, hogy a sok hiányzó dacára (sérülések és eltiltások miatt egy kezdősorra való frontember dőlt ki…) hiánytalanul bevasalja a három pontot a Szilágyi-legénység. A folytatásban történtek azonban mindenkit visszarántottak a szomorú valóságba. Előbb egyenlítettek a vendégek, a problémát tetézte, hogy Bodó Richárdot – erősen vitatható módon –kiállították a hajrában, majd bekövetkezett a legrosszabb. Tizenhét másodperccel a bejezés előtt a győztes gólt is bepréselték a látogatók, emígyen megfosztva bajnoki veretlenségétől a Csengert, mindemellett az első helyet is át kellett engedni a Kazincbarcikai Ördögöknek.

Ugyanakkor regionális bajnokságban, vagyis a sportág harmadik vonalában is teljes fordulót rendeztek. Az élcsoportot alkotó négyesfogat kivétel nélkül behúzta aktuális mérkőzését, eképpen az egyaránt 9-9 pontos brigádból a Cigánd tanyázik a tabella tetején, jobb gólkülönbséggel megelőzve a Gyulaháza. Mád, Nyírbátor triót. Hozzátéve, hogy a bátoriak egy találkozóval kevesebbet játszottak riválisaiknál.

KM-KT

NB II., Keleti csoport, 7. forduló

Csenger Futsal–Dunakeszi Kinizsi 3–4 (3–1)

Csenger, 300 néző, v.: Viczián, Flinta Z.

Csenger: Szabó J. – Pálfi I.,, Balogh Á., Bodó R., Juhász N. Csere: Juhász S. (kapus), Katona P., Garda P., Balogh Zs., Lengyel M., Szilágyi L. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Balogh Á. 2, Bodó R. Kiállítva: Bodó R. (38. perc).

További eredmények: Corvitas Gödöllő–Vác 5–5, Kazincbarcikai Ördögök–Berettyóújfalu II. 3–1, Gyöngyös–Kincsem Lovaspark 6–4, Kecskemét–Rubeola-Csömör 2–1, Gyömrő–Újpest 7–3.

Az állás: 1. Kazincbarcikai Ördögök 18 pont, 2. Csenger 16, 3. Rubeola-Csömör 14 (29–15), 4. Dunakeszi 14 (32–24), 5. Kecskemét 12 (30–15), 6. Gyömrő 12 (26–18), 7. Kincsem Lovaspark 10, 8. Gyöngyös 7, 9. Berettyóújfalu 6, 10. Corvitas 4, 11. Újpest 3, 12. Vác 2.

Regionális bajnokság, 4. forduló: Nyírkarász–Mád 3–11, Dream Car-Cigánd–Nagycserkesz 9–2, Levelek–Gyulaháza 2–7, DSC-SI–Futsal Nyíregyháza 6–4, Nyírbátor–MEAFC 6–5, Flamingo-Hajdúnánás–Debreceni EAC 3–6.