Obama elnök szerint még az is lehet, hogy Donald Trump nyeri meg az elnökválasztást

Philadelphia – Obama elnök szerint még az is lehet, hogy Donald Trump nyeri meg az elnökválasztást.

Az elnök az NBC televízió műsorában beszélt erről. S alig hat hónappal azt követően, hogy nagyon határozottan leszögezte, elképzelni sem tudja, hogy az Unió állapotáról szóló jövő évi elnöki összefoglaló beszédet Donald Trump mondja el a kongresszusban, szerda reggeli nyilatkozata szerint már számol ezzel a lehetőséggel.

Az NBC műsorvezetőnője, Savannah Guthrie azon felvetésére, hogy vajon Donald Trump megnyerheti-e az elnökválasztást, Obama azzal felelt: “bármi lehetséges, a demokrácia már csak olyan, hogy amíg le nem adták a szavazatokat, az amerikaiak nem hallatták a hangjukat, addig nem tudhatjuk, mi lesz.

Mindazonáltal megerősítette, hogy véleménye szerint Trump esetleges elnöksége “félelmetes”, mert Trump “nem tudja a dolgát”, és szerinte a republikánus elnökjelöltet nem is érdekli, hogy megtanulja azt, amit még nem tud. Az elnök így folytatta: “ha megnézzük bármelyik sajtóértekezletét, vagy a különböző vitákat, amelyeken részt vett, akkor nyilvánvaló, hogy alapvető ismeretekkel nincs tisztában, például a világról, a nukleáris fegyverzetekről, vagy arról, hogy a muszlim világban mi a különbség szunniták és síiták között”.

Obama azt a tanácsot adta a demokratáknak, hogy mindaddig ne szűnjenek meg aggódni, amíg valamennyi voksot össze nem számolták. Az elnök komoly veszélynek nevezte, ha a demokrata párti szavazók nem mennek el voksolni.

– MTI –