Nyugodtabb szolgálati napon vannak túl a tűzoltók

Nyugodtabb szolgálati napon vannak túl a tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A keddi nap folyamán összesen nyolc tűzoltói esemény történt, két tűzesethez és egy műszaki mentésre riasztották a lánglovagokat, de érkezett öt téves jelzés is.

Családi ház kémény mellett kapott lángara az épület padlása tegnap délelőtt Debrecenben, az Erdély utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a ház feszültségmentesítését követően egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz keletkezésekor ketten tartózkodtak a házban, ők időben el tudták hagyni az épületet, így senkinken nem esett baja.

Nem adott magáról életjelt egy idős ember tegnap délután Debrecenben, a Damjanich utcában. A hozzá érkező mentőknek a helyi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget a lakásba való bejutásban.

Izzásnak indult a lerakódott korom és szennyeződés egy családi ház, vegyes tüzelésű kazánjához csatlakoztatott kéményében tegnap kora este Nyíradonyban. A Táncsics Mihály utcában történt tűzesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés