Nyugdíjasok az áldozattá válás megelőzésében

Nyugdíjasok az áldozattá válás megelőzésében
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya bűnmegelőzési előadást tartott időskorúak részére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2013-ban indította el kortárssegítő képzését szépkorúak részére.

A program célja, hogy a képzésre jelentkező nyugdíjasok a tanfolyamon megszerzett információkat a későbbiekben átadják kortársainak, ezáltal segítve a korosztály áldozattá válásának megelőzését.

A 2015. április 29-én megrendezett tanfolyamon újabb – hatvan évnél idősebb – önkéntesek váltak alkalmassá arra, hogy az időseket érintő bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzési lehetőségeiről, valamint az áldozatsegítés aktualitásairól a lehető legszélesebb körben hívják fel korosztályuk képviselőinek figyelmét és átadják részükre rendőrség által biztosított bűnmegelőzési kiadványokat.

A „Kortárs Segítők” felkészülését a rendőrség bűnmegelőzési előadóin túl önvédelmi oktatók és a kormányhivatal munkatársa is segítette.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés