Nyugdíjas Akadémia Berettyóújfaluban

Nyugdíjas Akadémia Berettyóújfaluban
Harmadik éve, hogy tavasszal Berettyóújfaluban több mint száz főt magában foglaló Nők a XXI században Egyesület Nyugdíjasok Akadémiája előadássorozatot szervezett – tájékoztatta portálunkat Vmirjáncki József, tudósítónk.

Ebben az évben a Felvidék volt a téma.

Az első foglalkozáson Bakó Endre irodalomtörténész, a Napló volt főszerkesztője tartott előadást. A Felvidék irodalma címmel. Második alkalommal Vmirjáncki József tanár előadásával és színes képeivel járhatták be a megjelentek Szlovákia szép tájait a Felvidék földrajza és értékei címmel.

Ezt követően Zsákai Ildikó tanárnő a Felvidék történelmi pillanatai jeles személyek tükrében tartott előadást. Nagy Zsigmond tanár úr a két világháború közötti történelmi eseményeket idézte fel, melyek a Felvidéken történtek. Végezetül pedig ismét Zsákai Ildikó tanárnő a Szlovákia történelméről beszélt.

Miután elhangzott az öt előadás, a rendszeres látogatók diplomát kaptak, melyet az ünnepélyes záró összejövetelen az Akadémia fővédnöke Gyula Ferencné országgyűlési képviselő adott át. Arról is beszélt, hogy meglepően sokan jelentkeztek az előadás sorozatra, ennek hű bizonyítéka a több mint száz fő részvétele az előadás sorozatokon.

Igény van ilyen, vagy hasonló összejövetelekre, ezért igyekeznek a következő évben hasonló előadássorozatot szervezni.

A megjelent népes számú közönséget a „Szederinda” Együttes három énekese népdalokat énekelt.

Ezt követően Bazsó Sándorné az egyesület elnöke bejelentette, hogy az Akadémia zárásaként egy napos utat szerveznek az Északi-középhegységbe.