Nyomravezetői díjat tűztek ki a trafikrablók fejére

Akt.:
Megörökítette a Sámsoni úti rablást a biztonsági kamera.
Megörökítette a Sámsoni úti rablást a biztonsági kamera. - © Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.


A nyomozás adatai szerint a képen látható személy 2015. január 24-én 17 óra 55 perckor Debrecenben, a Sámsoni úton található dohányboltban az alkalmazottat egy késsel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. A sértett a felszólításnak eleget tett, majd az elkövető a helyszínről elmenekült.

A beszerzett adatok szerint az elkövető 25-30 év körüli, 175 centiméter magas, vékony testalkatú, kék szemű, arca vékony, feltűnően fehér bőrű, rövid haja világosbarna színű. Az ismeretlen tettes a cselekmény elkövetésekor fehér színű szövetkesztyűt, szürke csíkkal vagy írással ellátott sötétszürke vagy világoskék színű kapucnis pulóvert, valamint kék színű farmernadrágot viselt, arcát egy fekete színű halálfej mintával ellátott sállal takarta. Az elkövető különös ismertetőjele, hogy fogazata elől hiányos, vagy rossz állapotú.


Fotó: police.hu Rablás a Jerikó utcai dohányboltban | Fotó: police.hu ©

A következő képen látható személy 2015. február 23-án 18 óra 40 perc körüli időben egy debreceni, Jerikó utcai dohányboltban az alkalmazottól a bevételt követelte. A bűncselekmény során egy 25 centiméter hosszúságú fekete nyelű kést tartott a kezében. Az eladó a kasszából átadta a készpénzt az elkövetőnek, aki távozott az üzletből.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján az ismeretlen férfi 170 centiméter magas, vékony testalkatú, aki az elkövetéskor fekete színű kapucnis pulóvert viselt, amely jobb karján fehér felirat vagy embléma, a bal oldalán fehér felirat vagy logó látható. A férfi a bűncselekmény elkövetésének idején sötét színű farmernadrágot viselt, amelynek szárai fel voltak hajtva. A kezén fekete mintájú fehér színű kesztyű volt, az arcát egy szürke színű sállal takarta el, valamint egy fekete színű vászon válltáska volt nála.


Fotó: police.hu Az Egyetem sugárúti trafik egyik rablója 2015. március 3-án a biztonsági kamera felvételén | Fotó: police.hu ©

Egy másik rablási ügy során ismeretlen személyek 2015. március 3-án 19 óra 40 perc körüli időben bementek a debreceni Egyetem sugárúton található dohányboltba és az ott dolgozó eladót egy késsel a földre kényszerítették, majd a kasszából készpénzt tulajdonítottak el.

Az egyik (képünkön is látható) férfi – akinél a kés volt – 25-30 év körüli, 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú, aki a cselekmény elkövetésekor kék színű kapucnis kabátot és sötét árnyalatú nadrágot, valamint símaszkot, kesztyűt és barna színű cipő viselt. A férfi által az elkövetéshez használt 25 centiméter hosszúságú kés markolata fehér színű volt. A másik férfi szintén 25-30 év körüli, 180 centiméter magas, a cselekmény elkövetésekor fekete színű kapucnis felsőt és az oldalán hosszában világos árnyalatú csíkos nadrágot viselt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetőkkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Debreceni Rendőrkapitányságon személyesen – Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám – vagy telefonon tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén, illetve a 06-52/457-040-es telefonszámon.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

– police.hu –