Nyomoz az ügyészség, hogy a főváros eléggé harcol-e ötmilliárdért – Index

Ügyvédi visszaélés miatt nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség a csepeli szennyvíztisztító beruházása kapcsán – írja az Index.

A nyomozás Wertán Zsolt feljelentése után indult, aki szerint a főváros és jogi képviselője nem tesz meg mindent azért, hogy ne kelljen a szennyvíztisztító kivitelezőjének plusz 5 milliárdot kifizetni. A főváros jogi képviseletét Lakos Imre SZDSZ-es képviselő felesége, Molnár Judit látta el, ám januárban lemondott a megbízásról.

Az ügyvédnő hat hónap után, január 29-én mondott le a megbízásról, mert úgy vélte, nem kapott elég iratot a fővárosi szennyvíztisztító beruházást koordináló, Enviroduna Kft nevű cégtől. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Indexnek elmondta: gyanúsítottja még nincs az ügynek.

A szennyvíztisztító beruházás 120 milliárd forintba került, amelynek 65 százalékát az Európai Unió finanszírozta. Az összeg mellé a kivitelező egy körülbelül 5 milliárd forint értékű “pótmunka” igényt jelentett be nemrég. Wertán Zsolt, a KDNP fővárosi frakciójának képviselője az Indexnek elmondta, hogy szerinte az igénynek nincs alapja, és az embernek lehet egy olyan érzése, mintha a főváros el akarná veszteni a pert. Molnár Judit pedig véleménye szerint nem azt tette, amivel a fővárosi önkormányzat megbízta, azaz nem a Wertán szerint biztos lábakon álló érvrendszert alkalmazta beadványában, hanem egy gyengébbet, és erről csak a beadás után tájékoztatta a fővárost. Ezért fordult Wertán az ügyészséghez.