„Nyomot hagyni bennük”

„Nyomot hagyni bennük”
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – Süveges Máté és csapata azon lesz, hogy lépéselőnybe kerüljenek.

Az utolsó csatára indul a DVSE a 2015/16-os idényben: a férfi vízilabda OB I. helyosztói vannak már csak hátra, a cívisvárosi pólósok és a Miskolc két győztes meccsig tartó párharc során döntik el, melyik csapaté lesz a kilencedik, és melyiké a tizedik hely. Az első találkozóra a Debreceni Sportuszodában kerül sor szombaton 19.30-tól, az összecsapásra a belépés ingyenes.

A középszakasz alsóházi küzdelmei során kétszer találkoztak a felek: először a hajdú-bihariak saját otthonukban szenvedtek nem várt, 9–8-as vereséget. A visszavágón azonban sikerült revánsot venniük, 13–8-ra nyertek Kállay Márkék Miskolcon április 23-án.

Szépen búcsúzni

– Újat mutatni nyilván már nem lehet egymásnak, az lesz a lényeg, hogy azt, amit tudunk, percízen és teljes összpontosítással csináljuk. Mindenképp nyerni akarunk itthon, olyan játékkal, hogy nyomot hagyjunk bennük, és lépéselőnnyel érkezhessünk a visszavágóra. Babay Árpád kétmeccses eltiltás miatt nem játszhat, ami kissé nehezíti a helyzetünket, de bízunk benne, meg tudjuk oldani a feladatot. Mindenképp a szebbik arcunkat szeretnénk mutatni. Előnyt jelenthet, hogy hazai pályán kezdünk, Debrecenben szokott a legnagyobb átlag nézőszám lenni, szurkolóink erőt adnak nekünk – mondta el lapunknak Süveges Máté, a DVSE centere, aki elismerte, a bajnokság kezdetén nem arról álmodtak, hogy végül a kilencedik helyért kell küzdeniük, de mivel profi sportemberek, a helyén kezelik a dolgokat, elfogadják, hogy most ez a cél, és mindent meg is fognak tenni érte.

Arról is érdeklődtünk, befolyásol-e bármit is, hogy tudják, Varga Tamás a nyáron távozik Debrecenből. Süveges szerint mindenki szépen szeretne búcsúzni, a vezetőedző és azok a játékosok is, akik jövőre már nem a DVSE sikeréért fognak küzdeni, így a motivációval biztosan nem lesz gond.

A párharc második meccsét május 11-én, szerdán 20 órától Miskolcon.

HBN