Nyomkövető kutya találta meg a berekböszörményi betörőt

Akt.:
Nyomkövető kutya találta meg a berekböszörményi betörőt
© Fotó: police.hu
Berekböszörmény, Biharkeresztes – A rendőrök őrizetbe vették M. Györgyöt, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy házba.

Egy polgárőr tett bejelentést 2015. november 2-án 17 óra 10 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Berekböszörményen a Béke utcában egy ingatlanba betörtek, és a ház román tulajdonosát sem tudják elérni.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a házból egy flakon ásványvíz és péksütemények, valamint több doboz gyufa tűnt el, illetve, hogy nem sokkal korábban készített a betörő kávét magának. Adatgyűjtés után sikerült értesíteniük a ház tulajdonosát is.

[caption id=”attachment_2947645″ align=”aligncenter” width=”225″]Fotó: police.hu Fotó: police.hu

 

[/caption]

A rendőrök a helyszínen nyomkövető kutyát alkalmaztak. Nizza elvezette kollégáit M. György tartózkodási helyére. A Biharkeresztesi Rendőrőrs munkatársai a helyi lakosnál a ruházata átvizsgálása során több román feliratú gyufásdobozt találtak, amit lefoglaltak tőle. A férfit elfogták és előállították a rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztes Rendőrőrs a 23 éves férfi ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –