Nyolcvan gyermek napi sportolását segíti

Tiszafüred – Felszerelésében és felépítményében a kor színvonalán álló, energiatakarékos kajakházat avatott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Ujvári Imre polgármester és Mihala Sándor, a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke csütörtökön délután a tiszaparti városban.

Az eseményen emlékeztek meg arról, hogy az 1978-as szakosztály alapítás után 25 évvel ezelőtt lett önálló egyesület a tiszafüredi, továbbá leleplezték a szakosztályalapító edző, Márton Ferenc emléktábláját.

Tiszafüred egyik legjelentősebb utánpótlásbázisa a hazai kajak-kenu sportnak. Az országban lévő több mint 80 vízisportegyesület között a tizedik körül van úgy, hogy abba olykor érmes helyezések is akadnak – tudtuk meg Virág Tibortól, az egyesület elnökségi tagjától, Tiszafüred egyik alpolgármesterétől.

A kajakházat mintegy 27 millió forintból korszerűsítették, bővítették. A meglévő konditermet megújították, építettek és felszereltek egy újat, kialakítottak egy füves sportpályát, továbbá épületkorszerűsítéseket végeztek el, valamint a kajakház energiaellátását teljes egészében biztosító napelemrendszert is felszereltek.

HBN