Nyolcszázezer embert várnak a Kihívás Napjára

Budapest – A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) nyolcszázezer ember részvételére számít a Kihívás Napján, amelynek programjaiban az idén világszerte legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt május 25-én.

A hazai szervezők keddi közleménye szerint az eddigi években összességében 8 millió embert mozgatott meg a Kihívás Napja, amelyhez a korábbi években 1596 magyar település csatlakozott.

A kezdeményezésnek – melyet idén a főtámogató Coca-Cola Testébresztő programja segít – az a célja, hogy felhívja a lakosok, önkormányzatok, tanintézmények figyelmét a testmozgás és az aktív egészséges életmód fontosságára. Az eseményt a hagyományoknak megfelelően az MSZSZ koordinálja.

Az idei felhívó anyagokat és versenykiírásokat a Magyar Szabadidősport Szövetség elektronikus úton juttatja el az ország valamennyi polgármesterének, a tanintézmények tankerületi vezetőinek, valamint a már korábban szerepelt települések szervezőinek.

A tanintézményeknek újra hirdetnek külön versenyt “Építs akadálypályát és teljesítsd a kihívást” elnevezéssel. Ennek keretében akadálypálya-terveket várnak az intézmények testnevelő tanáraitól. A programban résztvevő településeket és iskolákat értékes díjakkal jutalmazzák.

Magyarország legnagyobb szabadidősportos megmozdulására április 28-ig nevezhetnek a települések.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés