Helyi közélet

2015.03.12. 16:21

Negyven éve a gyermekek neveléséért

Debrecen - A Sinay Miklós Utcai Óvoda 40 éves fennállásának alkalmából felavatták új címerét.

Debrecen - A Sinay Miklós Utcai Óvoda 40 éves fennállásának alkalmából felavatták új címerét.A Sinay és tagintézménye jelenleg Debrecen legnagyobb gyermeklétszámával működő óvodája. Az ünnepségen Nagyné Harangi Ilona igazgatónő elmondta, a székhely 1975 szeptemberében nyitotta meg kapuit, s az elmúlt 40 év során határozott értékrend szerint zajlott a nevelés: úgy vélték, a néphagyományok ápolása, éltetése, a magyar nép kulturális értékeinek átadása az egyik útja a harmonikus gyermeki személyiség kibontakoztatásának.

Barcsa Lajos alpolgármester köszöntőjében felidézte, anno a Vénkerti lakótelep megépítése miatt volt szükségszerű az óvoda létrehozása, amely a panelházakba költöző fiatal családok számára fontos helyszínné vált, ahogy ma is az, hiszen a gyerekeknek ez az első nagyobb lépésük az önállóbb élet felé. – Ez az óvoda rendszerektől, ideológiáktól függetlenül a gyermekek valódi és feltétel nélküli nevelési intézménye – fogalmazott. A Varsányi Melinda által elkészített tűzzománc címeren az óvoda jelképe, az életfa szerepel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában