Nyolc klinikai szakdolgozót tüntetettek ki

Nyolc klinikai szakdolgozót tüntetettek ki
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A DE Klinikai Központ elnöke szerint az a jó dolgozó, aki hét-nyolc teendője mellett is megtalálja az egyensúlyt.

– Önök a legkiválóbbak a kiválók között. Önök nélkül nem lehetséges gyógyítás, lehetetlenné válik az orvosok feladatának teljesítése – jelentette ki Berényi Ervin, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke az intézmény kiváló dolgozója kitüntetések átadóünnepségén, kedden a központ főépületében. Hangsúlyozta: az ilyen munkatársak nélkül az orvostanhallgatók, az egészségügyi szakdolgozók oktatása sem működne, és a klinikai kutatások sem lennének ennyire eredményesek. – Önök egy egységnek valamilyen szintű vezetői, akik példát adnak annak a kis közösségének, amelyben dolgoznak… Az egész gyógyító közösség, amely itt működik, a klinikai központban ilyen kis zárványokból, mozaikokból épül fel – fogalmazott az orvosprofesszor.

PC111222Fotó: Molnár Péter

Emberségesen gyógyítani

Magyarországon nem telik el úgy nap, hogy valamilyen botránytól ne lenne hangos az egészségügy. A gyógyítás csak akkor lehet stabil, ha nemcsak az orvos dolgozik jól, hanem az asszisztens, az aneszteziológus, az ápoló is megfelelően végzi a munkáját, beszél a beteggel – vélte.

– Az emberséges gyógyítás irányába kell mennünk. A széthajtott orvosok és egészségügyi szakdolgozók között néha pont a legfontosabb, a beteg vész el. Emiatt mindenki ideges lesz, nem tud a beteg szemébe nézni – fogalmazott. A DE Klinikai Központ elnöke szerint az a jó dolgozó, aki hét-nyolc teendője mellett is megtalálja az egyensúlyt, a belső békét, és képes a betegeknek nyugalmat sugározni.

PC111271Fotó: Molnár Péter

Megőrizni a karácsonyi békét

A professzor a dolgozók kitüntetése előtti beszédében azt kérte, hogy azt a békét, amit a karácsony teremt, mindenki vigye magával 2019-re. – Így leszünk olyan stabilak, hogy jobb lesz itt dolgozni – jelentette ki.

OCs


A kitüntettek névsora

A díjátadó ünnepségen a csaknem 2 ezer szakdolgozó közül nyolcat ismertek el. Kitüntetést kapott:

  • Csuka Jánosné, a Füll-Orr-Gége és Fej-Nyaksebészeti Klinika vezető műtős szakasszisztense;
  • Juhász Sándor, a Klinikai Gyógyszertár munkatársa;
  • Riczné Szabó Katalin a Fogorvosi Járó- és Fekvőbeteg Alap és Szakellátó Szolgálat fogászati asszisztense;
  • Táboriné Varga Andrea, a Bőrgyógyászati Klinika titkárságvezetője;
  • Varga Zsuzsanna, az Urológiai Klinika diplomás ápolója, aneszteziológiai szakasszisztense;
  • Vargáné Földesi Róza, az orvosdiagnosztikai laboratórium analitikusa, klinikai laboratóriumi kutató;
  • Virág Jánosné, a Neurológiai Klinika asszisztense;
  • Zakuczkiné Péter Erzsébet, a Sebészeti Klinika aneszteziológiai szakasszisztense.

A rendezvény végén azok a klinikai dolgozók is elismerésben részesültek, akik a közelmúltban közterületen – munkaidőn kívül – két sikeres újraélesztést hajtottak végre. Ők: Győrösi Ildikó, a Sürgősségi Klinika vezető ápolója; Oláh Margit, az Idegsebészeti Klinika vezető asszisztense; Szakál Lajosné, a Neurológiai Klinika ápolója, valamint Cseke Gyula, az Orvosi Képalkotó Klinika képdiagnosztikai asszisztense.