Nyolc hónap a besurranónak

Berettyóújfalu, Konyár – Gyújtogatókat és notórius tolvajt is elkaptak a napokban a berettyóújfalui rendőrkapitányság munkatársai. – Csütörtök este a berettyóújfalui tűzoltóság jelentette egy konyári lakóház gyanús kigyulladását.

A házat nem lakták, de a szomszéd időnként ránézett az épületre – közölte pénteken Kelemen Éva rendőrségi szóvivő. A hadnagy beszámolója szerint a gyors reagálásnak és adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül elfogtak és előállítottak két konyári lakost.

Egyikük már bizonyíthatóan lopni ment a házba. Egy kabátot sikerült magához vennie, s úgy gondolta, hogy tűzzel semmisíti meg a nyomait. Gyufával felgyújtotta az ágyat, a tűz pedig szétterjedt. A lángokat egy szomszéd vette észre, ő hívta a tűzoltókat. Az ügyben közveszély-okozás és lopás miatt indult eljárás. A rendőrség vizsgálja a másik személy büntetőjogi felelősségét.

 Volt, amit eljátszott

A Berettyóújfalui Városi Bíróság e héten jogerősen 8 hónap börtönbüntetéssel sújtotta azt a hajléktalan férfit, aki közintézményekbe surrant be és emelt el értékeket. Kelemen Éva közléséből kiderül: a vádlott március 17-én reggel azt mondta az újfalui kórház dolgozóinak, hogy egy hozzátartozója látogatására érkezett, ám 33 ezer forintot lopott el egy öltözőben hagyott kézitáskából.

A biztonsági őröknek köszönhetően a pénz visszakerült a tulajdonosához. A férfit előállították, majd a kora délutáni órákban szabadon bocsátották. Alig hagyta el a kapitányságot, egy iskolai öltözőbe besurranva két ottani dolgozó pénztárcáját csente el. A berettyóújfalui buszpályaudvaron feltartóztatták és újfent előállították. Felszólításra visszaadta a tárcákat, de a készpénz és a bankkártya hiányzott.

Mint mondta, a pénzből élelmet és italt vásárolt, a többit játékgépbe dobta. A rendőrök őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került. Kiderült, hogy nem csak a kórházban, hanem az ahhoz közeli óvodában is lopott, ahol szintén egy dolgozó pénztárcáját vette magához, s később, egy kórházi mellékhelyiségben rejtette el.

A férfinek 4 rendbeli lopás vétsége, okirattal, valamint készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt kellett felelnie.

HBN