Nyolc év után elbontották a darut a XIX. kerületi Kossuth téren

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) – Nyolc év után szerdán elbontották a fővárosi XIX. kerületi Kossuth téren az ott lévő darut – közölte a kerület önkormányzata szerdán az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) honlapján.

Mint írták, az elbontás hatmillió forintba került, a testület pedig azért távolíttatta el a tulajdonossal a szerkezetet, mert a lakók balesettől tartottak, és a városképet is rontotta. Erről Gajda Péter (MSZP) a kerület polgármestere beszélt a kispest.hu-nak, hozzátéve, hogy sem a telek, sem a szerkezet nem az önkormányzaté, így nem is a helyhatóságnak kellett gondoskodnia az eltüntetéséről.

A daru 2004-ben érkezett a Kossuth térre a Stefánia Ház projekthez. A Kispest központjába tervezett többfunkciós épületkomplexumban eredetileg lakásokat, irodákat, parkolókat, valamint szabadidő- és sportcentrumot alakított volna ki a beruházó, a telekért lakásokat és irodát kapott volna a kerület. Az épület alépítménye elkészült, az építkezés azonban forráshiány miatt nem folytatódott.

MTITovábbi hírek a Magyarország kategóriából