Nyolc csúcsot úsztak a debreceni szeniorok!

Krasznai Róbert
Krasznai Róbert - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A rövidpályás szenior országos úszóbajnokságon a debreceni csapat tagjai közül hárman is átírták az országos csúcslistát.

A 80 éves Szántó Endre három olyan versenyszámban úszott alapcsúcsot, amelyben eddig senki sem vállalkozott az indulásra ebben a korcsoportban: a 400 m-es gyorsúszásban, valamint 200 m és 100 m pillangón, ezen kívül még öt számban végzett az első vagy a második helyen.

Krasznai Róbert 76 éves szenior világbajnoki bronzérmes, szenior Európa-bajnok öt számban indult és győzött, kettőben új országos csúcsot ért el.

Nagy Erzsébet Éva 30 éves kétszeres szenior világbajnok, Európa-bajnok új korcsoportjában, mellúszásban mindhárom távon, 50, 100 és 200 m-en megjavította az országos csúcsot, ezen kívül még egy arany- és egy ezüstérmet nyert.

A 16 fős csapat többi tagja is számos jó eredményt ért el:

Öt dobogós helyezése volt Takácsné Kancsár Katalinnak, négy dobogós helyezése Miklós Attilának és Bujna Lillának. Háromszor végzett dobogós helyen Darnay Erika, kétszer Horányi Antal, Forintos Attila és Tóth Szilveszter. Egyszer állhatott fel a dobogóra T. Kiss Jenő, Sárkány Ákos, Salamon Tibor, Kocsis Szabolcs és Korányi Csenge. Pontszerző helyen végzett Szaszkó János.

– Rentka László –

Címkék: , ,


Sporthírek


hirdetés