Nyitrai Zsoltot nevezték ki a stratégia társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottá

Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök 2016. november 15-i hatállyal a stratégia társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőt – közölte az MTI-vel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Közleményükben azt írták: a miniszterelnöki megbízott kinevezésének célja a kormány és a stratégiai társadalmi partnerei közötti rendszeres és intenzív párbeszéd.

A miniszterelnöki megbízott kapcsolatot tart és egyeztet a kormány kiemelt társadalmi partnereivel, közreműködik a kormányzati társadalompolitikai feladatok ellátásában, részt vesz a kormányzat stratégiai társadalmi kapcsolatainak összehangolásában. Továbbá kiemelt társadalompolitikai kérdésekben javaslatokat tesz a feladatkörrel rendelkező miniszternek, illetve a kormánynak – ismertették.

A miniszterelnöki megbízott fogadja és nyilvántartja a kormányzati cselekvésre irányuló társadalmi kezdeményezéseket, továbbá összehangolja azok megvalósítását, valamint kapcsolatot tart és egyeztet a kormányzat kiemelt társadalmi partnereivel.

Nyitrai Zsolt tevékenységét a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter irányítja, munkáját titkárság segíti.

– MTI –
hirdetés