„Nyitott szertárkapuk” – Gyermeknap a katasztrófavédelemnél

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Hajdú-Bihar – A katasztrófavédelem területi és helyi szervei a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű országos rendezvény keretében várják a gyermekeket és szüleiket május 31-én. A hónap utolsó vasárnapján Hajdú-Biharban is valamennyi kirendeltség, hivatásos tűzoltó-parancsnokság és katasztrófavédelmi őrs, valamint önkormányzati tűzoltó-parancsnokság és az önkéntes tűzoltó egyesületek szertárkapui megnyílnak az érdeklődők előtt.


Magyarországon 1931. óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és helyzetükre, a világ sok országában ünnepnap is. Az idén immár második alkalommal a katasztrófavédelemnél is gyermeknapot tartanak.

A program célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának és a katasztrófavédelmi közösségi szolgálatnak a népszerűsítése.

A „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű katasztrófavédelmi nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják kiállításaikat, készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között várják. A nap során több próbariasztást is végrehajtanak a tűzoltók, ezzel is színesítve a programot.

– Kelemen-Madai Petra tű.hdgy. –
hirdetés