Nyírmadától a Puskás-stadionig

A magyar bajnok a negyedik fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe és kedden bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Kedden este a Honvéd 2–1-es legyőzésével bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a DVSC-TEVA, a szakadó esőben lejátszott találkozót követően boldogan ölelkezett össze a debreceni legénység az Oláh Gábor utcai stadion kezdőkörében. A piros-fehérek a kispesti 1–1-es döntetlen után kedvezőbb helyzetből várhatták a visszavágót, ennek ellenére kemény, brusztolós meccsen kellett kivívniuk a sikert. Az elős félidőben a Loki lendületesen és sokat támadott, de az első percekben még kimaradtak a lehetőségek. Ám a szünet előtt tíz perccel Laczkó jobbról beadott labdájából a mezőny legalacsonyabb tagja, a kameruni Yannick a hálóba fejelt. A színes bőrű futballista láthatóan nagyon boldog volt a találatot követően, hiszen – bár remek képességekkel rendelkezik – eddig még adós volt a jó teljesítménnyel.

Most már nyerni akarnak

A második játékrész élénk iramot és jobbára birkózást hozott, a DVSC továbbra is irányított, ám hét perccel a lefújás előtt Abraham egyenlített. Szerencsére, a hazai válasz sem késett sokat, ugyanis Laczkó Zsolt két perccel később gyönyörű fejessel megszerezte a győztes gólt.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, úgy érzem, az első félidőben jobban játszottunk, mint a szünet után, amikor kicsit akadozott a gépezet – elevenítette fel a történéseket a bal oldali védő. – Ki is egyenkített a Honvéd, de két percre rá újra sikerült átvennünk a vezetést és megnyertük a meccset. Az a legfontosabb, hogy bejutottunk a döntőbe! A fináléban mindegy ki lesz az ellenfelünk, a ZTE és az Újpest is erős csapat, amely ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. A budapesti finálé egymérkőzéses csata lesz, amelyet nagyon szeretnénk megnyerni – árulta el Laczkó.

A DVSC október elején, a negyedik fordulóban kezdte a sorozatot, az akkoriban a BL-ben szereplő gárda 8–2 re nyert Nyírmadán, majd a Mezőkövesdet búcsúztatták 8–4-es összesítéssel. A negyeddöntőben az MTK-val meggyűlt Dombiék baja, mert csupán tizenegyesekkel sikerült kiharcolni a továbbjutást, majd az elődöntőben a Honvéd sem jelentett megoldhatatlan akadályt. A május 26-i döntőt a Puskás-stadionban rendezik, ahol az ellenfél a ZTE–Újpest párharc győztese lesz.

HBN-TN