Nyíregyházi KC – Úgy kellett a győzelem, mint egy falat kenyér

Nyíregyházi KC – Úgy kellett a győzelem, mint egy falat kenyér
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Felkeményedett a védekezésük, jól lépkedtek ki a lövő játékosokra.


Pénteken a bajnokság 8. fordulójában három mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát megtörve megszerezte idénybeli első hazai győzelmét a Nyíregyházi KC NB I. B-s csapata.

Ezzel elmozdult a kritikus zónából, és a sűrű középmezőnyben mindössze egy pont a hátránya az ötödik helyen posztoló Kecskeméttel szemben. Bécsi Jánost, a nyíregyháziak trénerét kérdeztük a mérkőzéssel kapcsolatban.

– Nehezen lendültünk játékba, nem találtuk a játékritmust, így a Kecskemét meg tudott lépni az elején. Mi futottunk az eredmény után, védekezésünk sem volt rendben és kapusunk is ritkán találkozott a labdával – kezdte az értékelést a nyíregyháziak mestere.

Kihasználták a gólcsendet

Negyedóra után viszont felkeményedett a védekezésünk, jól lépegettünk ki a vendégek lövőire, ezért nem voltak már meg a tiszta lövőhelyzeteik, és Gadnai teljesítménye is feljavult. Sikerült kihasználnunk ellenfelünk hatperces gólképtelenségét, így viszonylag nagy előnnyel fordulhattunk. A második harminc percben védelmünk jól reagálta le a hét a hat elleni támadásaikat, sikerült labdát lopnunk, és könnyű találatokkal növeltük előnyünket, ami végül egy kisebb megtorpanás után magabiztos győzelmet jelentett.

Az NYKC szombaton lép pályára a Békés vendégként.

BB