Nyíregyházi KC – Tovább a megkezdett úton

Vargáék (labdával) tovább nyújtanák nyerő szériájukat
Vargáék (labdával) tovább nyújtanák nyerő szériájukat - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Fegyelmezett, taktikailag jól felkészített csapat ellen lépnek pályára vasárnap.

Az idei évben eddig minden mérkőzését megnyerő Nyíregyházi KC NB I./B-s csapata szombaton a közvetlen rivális Balmazújváros vendége lesz. A hajdúságiak mindössze egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet mai ellenfelüknél. A tavaszi szezont bravúros győzelemmel kezdték a jó erőkből álló Békés ellen úgy, hogy a fél­időben még vesztésre álltak, majd kikaptak Balassagyarmaton, azután Orosházán is vesztesen hagyták el a játékteret, a kiesőjelölt Törökszentmiklóst a Nyíregyházához hasonlóan magabiztosan intézték el, legutóbb pedig a PLER vendégeként szenvedtek vereséget, pedig a félidőben még két találattal vezettek.

Sok variációt játszanak

A két csapat őszi találkozóján döntetlenre végeztek a felek, azon a mérkőzésen Szűcs hét, míg Varga és Kurbely hat-hat találatig jutott.

– Egy taktikailag nagyon fegyelmezett és jól felkészített csapat a Balmazújváros. Ellenfelünk támadásban elég sok variációt játszik, jó átlövői vannak, akik talajról és felugrásból is hatékonyan tüzelnek – mutatta be az ellenfelet Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi KC trénere.

– Felkészültünk belőlük, több mérkőzésüket is megnéztük. Érdekes volt látni, hogy a PLER ellen jó darabig kapusukat lehozva hét emberrel támadtak, amellyel alaposan meglepték a budapestieket, sokáig kézben is tartották azt a mérkőzést. Aztán érthetetlen módon visszaálltak hatosfalra, amely meg is pecsételte sorsukat. Fontos lesz, hogy jól összeálljon, jól működjön a védekezésünk, illetve átlag feletti kapusteljesítményre lesz szükségünk, ez lehet majd a mérkőzés kulcsa.

Folytatnák jó sorozatukat

– Nagyon jó sorozatban vagyunk, bízom benne, hogy ismét győzni tudunk, és tovább lépkedünk céljaink felé – zárta gondolatait Kaplonyi Zoltán.

– BB –