Nyíregyházi iskolákban meséltek élményeikről

Bisztritsányi Dávid és Keszthelyi Rita tartott élménybeszámolót
Bisztritsányi Dávid és Keszthelyi Rita tartott élménybeszámolót - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Az egészséges életmódot és a vízilabdát népszerűsítették.

Keszthelyi Rita Európa-bajnok, LEN kupa győztes, többszörös magyar bajnok, valamint Bisztritsányi Dávid Európa-bajnoki bronz­érmes, kétszeres Universiade-győztes, kétszeres magyar bajnok vízilabdázót látta vendégül az AQUA Sport Egyesület a közelmúltban Nyíregyházán. A két kiváló sportoló a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményében és a Jókai Mór Református Általános iskolákban tartott előadást (sportágválasztó „road­showt”-t), amelynek célja a népszerűsíteni az egészséges életmódot és a vízilabdát.

Mindenhol szeretettel fogadják

Az interaktív videó blokkokkal színesített előadáson az iskola tanulói többek közt megismerkedhettek a két játékos eddigi pályafutásával, elért eredményeikkel.

– Szívesen veszek részt ilyen eseményeken, hiszen jó lehetőség arra, hogy a fiatalokkal megkedveltessük a sportágat. Mindenhol szeretettel és nagy érdeklődéssel várnak – mondta Keszthelyi Rita.

A vendégek az iskolai programok mellett megtekintették a város épülő uszodáját és megismerkedtek az egyesületben zajló szakmai munkával.

KM