Nyíregyházán játszik edzőmeccset a Balmazújváros

Akt.:
A balmazújvárosi szakember, Horváth Ferenc úgy véli, nem romlottak csapatának esélyei a bennmaradást illetően
A balmazújvárosi szakember, Horváth Ferenc úgy véli, nem romlottak csapatának esélyei a bennmaradást illetően - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – A találkozót követően három napra pihenőt kapnak az újonc játékosai a szakmai stábtól.

Mivel a válogatott Kazahsztán és Skócia elleni mérkőzései miatt csak a jövő hétvégén rendeznek bajnoki fordulót az NB I-ben, a csapatoknak lehetőségük nyílik rendezni a soraikat. Több idő van ilyenkor edzeni, és nem egy klub edzőmeccset kötött le erre az időszakra. Így van ezzel a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő is, narancssárga-feketék a hét első felében tréningeztek – olykor naponta kétszer –, csütörtökön pedig felkészülési találkozót vívnak. Az újvárosiak ellenfele a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus lesz, a mérkőzést csütörtökön 12 órától rendezik a Nyírségben.

A Balmaz hivatalos honlapja megszólaltatta Horváth Ferenc vezetőedzőt, aki először a múlt szombati, Videoton ellen 1–0-ra elveszített bajnokiról beszélt. A tréner azzal kezdte mondandóját, hogy nagyon csalódott a kilencven perc végeredménye miatt.

Hárman válogatottak

„Az a mérkőzés egy majdnem tökéletes megkomponálása volt, és egy majdnem tökéletes végrehajtása annak, amit vártam, és amit mutattunk a találkozón, de az az egy bizonyos rövidzárlat ezt romba döntötte. Időt, teret, mindent elvettünk a Viditől, gyakorlatilag helyzetük sem volt, mégis nulla ponttal kellett hazajönnünk” – nyilatkozta keserűen Horváth, akinek csapata ezzel a vereséggel az utolsó, 12. helyre csúszott vissza a tabellán.

A szakember szerint emiatt nincs okuk a pánikra tíz fordulóval a pontvadászat vége előtt. „Ez csak ránézésre néz ki ilyen csúnyán. Az esély továbbra is ugyanúgy megvan a bennmaradásra. Nekünk nem a Fradit, valamint a Vidit kell megverni. Azokat a meccseinket kell megnyernünk, amelyen olyan együttesek ellen játszunk, akik hasonló szinten vannak velünk, de legalábbis pontszámokban mindenképp.”

Az újvárosiak egyébként a csütörtöki edzőmérkőzést követően három nap pihenőt kapnak, ugyanis év eleje óta nem volt arra lehetőségük, hogy kicsit kifújják magukat. A keretben a héten nincs ott három olyan labdarúgó, akiknek válogatottbeli, vagy U21-es válogatottbeli kötelezettségük van. Bacsana Arabuli a grúz nemzeti együttessel, míg Rus Adrián a román, Haris Attila pedig a magyar U21-es kerettel készül.

HBN


Balmazújváros - Az utolsó pillanatban csúszott ki a döntetlen a vendégek markából. Télies időben kellett pályára lépnie a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek szombaton kora este Felcsúton a Videoton ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában. A folyamatosan szakadó eső, havas eső meglepő módon nem csak a p...