Nyíregyházán is remekeltek a szeniorok

Nyíregyházán is remekeltek a szeniorok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Az 50 méteres női mell eredményhirdetésén csak debreceniek álltak a dobogón.

A Debreceni Szenior Úszó Klub 20 fős csapata Nyíregyházán szerepelt, ahol szép eredményeket értek el. Egy számban győzött Soltész István és Takácsné Kancsár Katalin. Két versenyszámban nem talált legyőzőre Kovács Lukácsné, a csapat 82 éves rangidőse. Háromszor diadalmaskodott Balázsiné Jaczkó Márta, aki mellé két klubtársa, Takácsné Kancsár Katalin és Anducska Katalin állhatott fel a dobogóra az 50 m-es női mellúszásban.

Négy számot nyert a debreceniek világbajnoki bronzérmese, szenior Európa-bajnoka, a 77 éves Krasznai Róbert, mögötte klubtársa, Bitskey István háromszor végzett a 2. helyen. Valamennyi, összesen öt versenyszámban győzött korcsoportjában, ezzel a legeredményesebb férfi versenyző díját kapta Rentka László. Mögötte háromszor klubtársa, Batta Gyula volt a második helyezett.

További dobogósok és pontszerző helyezettek: Horkay György, Éder Zsolt, Krucsó Zsolt, Nemes Dániel, Mauks Levente, Anducska Katalin, Kovács Mihály, Szlovák Péter, Bihari Árpád, Kovács Zsolt, Salamon Tibor és Kiss Loránd.

Anducska Katalin és Kiss Loránd első versenyén indult, és mindketten dobogós helyen végeztek. Négy debreceni váltó is felállhatott a dobogóra.

HBN