Bulvár

2019.01.09. 12:40

A tánc világa is erősen vonzotta a debreceni születésű színésznőt

Budapest - Schell Judit a 14 évvel ezelőtt mozikba került, Csak szex és más semmi című magyar vígjátékban vált igazán ismertté a nagyközönségnek.

Budapest - Schell Judit a 14 évvel ezelőtt mozikba került, Csak szex és más semmi című magyar vígjátékban vált igazán ismertté a nagyközönségnek.

Korábban már láthattuk a színésznőt a Széchenyi István életét bemutató, A hídember című magyar filmdrámában, de feltűnt a nagy sikerű könyv alapján készült, Állítsátok meg Terézanyut! című filmben.

Karrierje Budapestre szólította, ám nem mindig húzta a szíve a színházba. A debreceni Ady Endre Gimnáziumban járt irodalom-dráma tagozatra, ahol a színészetet választotta, pedig nagy álma volt, hogy táncosnő vagy tánctanár legyen. Gyermekkora óta sportolt, sőt általános iskolában is a mozgást helyezte előtérbe: lovagolt, versenytáncolt, szertornászott, tollasozott, sőt még a mazsorettet is „kipróbálta” röpke hat évig. A középiskolát természetesen követte a Színművészeti Egyetem. A Radnóti Miklós Színházban töltött nyolc évet, majd Jordán Tamás kérésére a Nemzeti Színházban folytatta munkásságát; 2012 óta a Thália Színház társulatának a tagja.

Tempós év

A színpadon sokszor egymásra talált Csányi Sándorral, akivel például Ketten egyedül címmel Terrence McNally amerikai drámaíró darabját álmodták meg közösen a Thália színpadára, és játsszák a kétszemélyes művet. Három éve a Duna Televízió műsorra tűzte a Csak színház és más semmi című filmsorozatot, melynek sikere olyannyira töretlen, hogy már idén a negyedik (egyben utolsó) évaddal érkezik a magyar alkotás. Schell Judit tavaly új szerepekben is kipróbálta magát, de most kivételesen nem a színpadon. A Thália Színház felkérte művészeti vezetőjének, és a 2018-as Eurovíziós dalválasztó show, A Dal című műsor zsűrijében is helyet foglalt.

ND


[related-post post_id="4099965"]

[related-post post_id="4084164"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!