Videó: 36 milliót loptak a betörők egy debreceni páncélszekrényből

Akt.:
Videó: 36 milliót loptak a betörők egy debreceni páncélszekrényből
© Fotó: police.hu
Debrecen – A gyanúsított férfiak betörtek egy debreceni ingatlanba, ahonnan egy páncélszekrénnyel távoztak.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre január 27-én 6 óra körül arról, hogy ismeretlenek betörtek a házába és elvitték a páncélszekrényét, amelyben közel 36 millió forint volt. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

A két nyíradonyi férfit a debreceni nyomozók rövid időn belül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Debreceni Járásbíróság január 30-án J. Bencét előzetes letartóztatásba, míg S. Sándort házi őrizetbe helyezte. A bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan a rendőrök látókörébe került egy harmadik férfi is, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

A nyomozás adatai szerint a három férfi hetekig, gondosan előkészítette a bűncselekmény elkövetésének részleteit. A gyanúsítottak több menekülési útvonalat is terveztek, még arról is gondoskodtak, hogy gépjárművet cseréljenek.

A betörést követően a három férfi egy Nyíradony melletti erdőben pakolta át a páncélszekrényből a pénzt egy táskába, majd a széfet egy mocsaras területen rejtették el. A páncélszekrényt a tűzoltóság munkatársainak segítségével lehetett kiemelni a mocsárból. A pénz egy részét az egyik gyanúsított a garázsában ásta el.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a 31 éves és a 19 éves gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntető eljárást.

A gyanúsítottak harmadik társát a rendőrség nagy erőkkel kereste, végül Debrecenben fogták el február 16-án.

– police.hu –Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés