Vádat emeltek a síremléket rongáló fiatal ellen

Bagamér, Debrecen – A Debrecen Járási és Nyomozó Ügyészség temetőben a halott emlékére rendelt tárgy megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt vádat emelt a Debreceni Járásbíróságon.

A vád szerint a vádlott 2017 szeptemberében, egy Bagaméren található használaton kívüli temetőbe ment, és szórakozásból megrongált összesen hét síremléket. A vádlott a fejkő részt kézzel ledöntötte a talapzatról, és három síremlék betonvázáját is letörte.

A fiatalkorú vádlott összesen 225.000 forint rongálási kárt okozott, amely nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő fiatalkorú vádlottal szemben hét rendbeli, temetőben a halott emlékére rendelt tárgy megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján.

Az ügyészség vádiratában jóvátételi munka és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta, továbbá kezdeményezte, hogy a járásbíróság a sértetti képviselők által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

A jóvátételi munka végzését a bíróság akkor írja elő, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. Ha az elkövető a jóvátételi munka elvégzését egy éven belül megfelelően igazolja, büntethetősége megszűnik.Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés