Tűz a Kenézyben, baleset a 35-ösön

Tűz ütött ki a Kenézy kórházban
Tűz ütött ki a Kenézy kórházban - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Kórháztűzzel indult a vasárnap, de azután sem pihentek a hajdú-bihari tűzoltók. Ügyeleti hírek az elmúlt 24 órából.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, akik közül 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 24 személyt állítottak elő, köztük 14 főt bűncselekmény el

A mentők 196 feladatot láttak el tegnap. Görbeházán egy súlyos sérültet szállítottak kórházba, aki a Királyhágó utcán kiesett egy emeleti épületből.

Vasárnap kora reggel Debrecenbe, a Bartók Béla utcai kórházba riasztották a tűzoltókat – ahogy már beszámoltunk róla. A második emeleten az egyik szobában négy ágy kapott lángra, majd a tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók ötvenkét embert mentettek ki a füsttel telítődött épületrészből, eközben két vízsugárral eloltották a lángokat. A későbbi vizsgálatok szerint két ember sérült, akik füstmérgezést szenvedtek. A tűzoltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Egy személygépkocsi a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba csapódott vasárnap délelőtt Hajdúböszörmény közelében a 35-ös számú főúton. Az autóból folyt az üzemanyag, ezt a szivárgást a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók megszüntették, eközben áramtalanították a járművet, majd a kerekeire állították vissza. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította. Nagyobb anyagi kár keletkezett.

Bökönyben, a Makarenkó utcában egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött tegnap délelőtt. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók is közreműködtek a mentésben.

Konyhában, a tűzhelyen felejtett olaj kapott lángra vasárnap délelőtt Debrecenben, a Gyepűsör utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakó ember a lángokat eloltotta. Személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

Vasárnap délután háromszáz négyzetméteren a száraz fű meggyulladt Vámospércsen, az Újlétai utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már csak izzott és füstölt a terület, ezt a tűzoltók egy vízsugárral megszüntették – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, megyei szóvivő.


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Felgyújtotta az ágyát egy pszichiátriai beteg a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban vasárnap reggel. A rendelkezésre álló információk szerint a gyújtogató beteg az eset után elszaladt, de az intézmény területét nem tudta elhagyni. Az osztályon fekvő mintegy 50 beteget biz...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés