Tóth Sándor Álmosd polgármestere

Akt.:
Tóth Sándor Álmosd polgármestere
© Fotó: Molnár Péter
Álmosd – A független jelöltként indult Tóth Sándor nyerte meg Álmosdon az időközi polgármester-választást, amelyet azért kellett megtartani, mert a bíróság felmentette a tisztségéből a település előző vezetőjét, Köteles Istvánt.

Dr. Medve Erzsébet jegyző a Napló érdeklődésére elmondta: az 1426 választásra jogosult polgár közül 892-en járultak az urnákhoz a község két szavazókörében. Az érvényes szavazatok száma 885. Az aspiránsokra leadott voksok száma a következő: Demeter Csaba (független) – 71, Kozma Attila Mátyás (Magyar Munkáspárt) – 3, valamint az egyaránt független Tóthfalusi Barnabás – 117, Tóth Sándor – 342, Ari Sándor – 183, Köteles István – 22, valamint Oláhné Balogh Timea Rozália – 147. A választás során rendkívüli esemény, törvénysértés nem történt. Az új polgármester mandátuma a ciklus végéig, 2019 őszéig tart, s a tisztsége gyakorlását a választási eredmény jogerőssé válásától töltheti be.

HBN–VA


Fotó: Molnár Péter
Álmosd - Az általunk megkérdezett álmosdiak többsége jobb utakat és az egész falut lefedő közműhálózatokat is szeretne. Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Álmosdon. A voksolásra jogosult 1424 helybéli lakos 7 jelölt közül választhatott. A szavazást azért kellett kiírni, mert a kor...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés