Olimpiai bajnokok jártak Nyíradonyban

A nyíradonyi születésű olimpiai bajnok ökölvívó Harangi Imre emléke előtt tisztelegtek (balról-jobbra: Csiszár Antal, Füleky András, Nagy Tímea, Vaskuti István, Csiszár Antalné)
A nyíradonyi születésű olimpiai bajnok ökölvívó Harangi Imre emléke előtt tisztelegtek (balról-jobbra: Csiszár Antal, Füleky András, Nagy Tímea, Vaskuti István, Csiszár Antalné) - © Fotó: Tulipán Tamásné
Nyíradony – Nagy Tímea és Vaskuti István volt vendége a Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumnak a napokban.

Minden évben sor kerül a „Harangi Hónapra”, melynek keretében számos sport tevékenységet űznek, az olimpiai eszmét terjesztik és a Harangi-hagyományokat ápolják a Harangi Imre Olimpiai Baráti Kör vezetői és tagjai. A HIOBK elnöke Csiszár Antal idén Sydney és Athén olimpiai aranyérmesét, Nagy Tímeát, a párbajtőrvívás „nagyasszonyát”, valamint Moszkva olimpiai bajnok kenus legendáját, a számtalan elismerése, kitüntetése mellett nemzetközi Fair Play díjas Vaskuti István mesteredzőt hívta el a Kölcsey-Iskolába.

DSC_0010Fotó: Tulipán Tamásné

A felejthetetlen élménybeszámolók után, tisztelve vendéglátóik hagyományait, az olimpikonok koszorúkat helyeztek el a városban található Harangi emlékhelyeken.

TCSNyíradony.
HAON.HU


hirdetés