Mikor van jövő a magyarság számára?

Mikor van jövő a magyarság számára?
© Fotó: Tulipán Csilla
Nyíradony – A Turul-szobor lábánál emlékeztek a nemzeti összetartozás napjára.

A Harangi Imre Rendezvénycsarnok előtti Nemzeti Összetartozás Emlékhelyén a Himnusz éneklése után az aradványpusztai Arany János Általános Iskola tanulói emlékeztek a trianoni eseményekre, Szatmári Tony énekes zeneszerző pedig megrendítően szép gitáros énekekkel idézte a nemzeti tragédiát.

nyiradony3Szatmári Tony és az Arany János Általános Iskola tanulói trianoni emlékműsora sokak szemébe könnyet csalt | Fotó: Tulipán Csilla

Ezután Tasó László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi beszédét, mely a magyarság összetartozásáról, a határokon átívelő közös kulturális gyökerekről szólt, s a nemzeti érzés egységére hívta fel a figyelmet. Beszédében kiemelte, sok múlik a magyar fiatalságon: ha ápolják és továbbadják magyar hagyományainkat, akkor van jövő a magyarság számára.

Ezt követően a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola énekkara énekelt, s koszorúzás következett.

nyiradony2A Szent Mihály Általános Iskola énekkarának szólistájaként Bodogán Jázmin csillogtatta énekhangját | Fotó: Tulipán Csilla

Tizenkét intézmény képviselői, s magánszemélyek is elhelyezték az emlékezés virágait a Turul-szobor talpazata előtt, végül az ünnepély a Szózat és a Székely himnusz éneklésével fejeződött be.

– Tulipán Csilla –Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés