Kisebb tűzesetekkel és műszaki mentésekkel indult a hét

Akt.:
Kisebb tűzesetekkel és műszaki mentésekkel indult a hét
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Egy autóbusz hátsó félbetétje és egy nagyméretű hűtő is kigyulladt hétfőn.

A hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati tűzoltók is vonultak tegnap. A létavértesi és a komádi egységek műszaki beavatkozásokon vettek részt – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Hajnalban egy személygépkocsi az árokba csúszott Komádi közelében, a 4219-es számú úton. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták a járművet, a sofőr nem sérült meg.

A létavértesi önkormányzati tűzoltók Bagaméren, a Bocskai utcában avatkoztak be, ahol két épület között az úttest fölé lógott egy légvezeték, és így forgalmi akadályt képezett. A tűzoltók dugólétra segítségével eltávolították a vezetéket.

Tegnap délelőtt egy személygépkocsi csúszott le az útról Komádiban, a Szent István utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kézi erővel visszatolták az útra a gépjárművet.

Egy idős fa ágai lehasadtak tegnap délután a debreceni Mikes Kelemen utcában. Az ágak parkoló autókat veszélyeztettek. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével eltávolították az ágakat.

Kigyulladt egy nagyméretű hűtő tegnap kora délután Hajdúböszörményben, az Ady téren. Az ott lévők áramtalanították a szerkezetet a városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az egység átvizsgálta a hűtőt és átszellőztette a helyiséget.

Kigyulladt tegnap délután egy menetrend szerint közlekedő autóbusz hátsó fékbetétje Debrecenben, az Acsádi úton. A buszvezető egy porral oltó készülékkel oltotta el a tüzet. A debreceni hivatásos tűzoltók hőkamera segítségével átvizsgálták a járművet, majd megállapították, hogy a tűz nem terjedt tovább. A közlekedési vállalat a busz utasait továbbszállította egy másik járművel – tette közzé a hajdu.katasztrofavedelem.hu.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 9 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés