Félrement betörési kísérlet: hősies házőrző űzte el a gyanúsítottat Álmosdon

Félrement betörési kísérlet: hősies házőrző űzte el a gyanúsítottat Álmosdon
© Fotók: police.hu
Álmosd – A 28 éves férfit nemcsak a sértettek, hanem egy éber kutya is megakadályozta abban, hogy bejusson a házakba – derül ki a police.hu-n megjelent közleményből.

Egy 72 éves álmosdi nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. január 29-én 18 óra körül arról, hogy egy férfi be akart törni hozzá, azonban megzavarta, ezért az ismeretlen átugrott a szomszéd kertjébe – derül ki a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, meghallgatták a bejelentőt, valamint a 79 éves szomszédot is, aki elmondta, hogy kutyája ugatására lett figyelmes. Az ugyancsak egyedül élő nő ezért kiment a kertjébe, ahol az ismeretlen rátámadt, többször megütötte, viszont az asszony Pákó névre hallgató házőrző kutyája a védelmére kelt, és olyannyira sikerrel járt, hogy a betörő a kerítésen keresztül átugorva menekült el – tájékoztatott a rendőrség.

A vámospércsi rendőrök és a kokadi körzeti megbízott közös munkájának eredményeként került a 28 éves férfi a nyomozók látókörébe. A kokadi lakost 2019. február 7-én fogták el a rendőrök, és előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták B. Bélát, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Törvényszék 2019. február 8-án elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a férfi az első ingatlant szemelte ki magának, még az áramot is lekapcsolta, viszont az ott lakó idős nő kiment, ezért B. Béla átmászott a szomszédos ház kertjébe. Itt azonban szembe találta magát a 79 éves tulajdonos kutyájával, aki ugatással jelezte az idegent gazdájának. A police.hu-n megjelent közleményből kiderül: amikor az idős nő kiment a kertbe, a gyanúsított megütötte, azonban a kutya ezt nem hagyta, és megtámadta a betörőt, aki ennek hatására elmenekült.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottal szemben.


Debrecen - Két elfogatóparancs volt érvényben a negyvenéves debreceni lakossal szemben. A rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy körözött személy tartózkodik Debrecenben, egy Eötvös utcai ingatlanban. A Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2019. február 8-án 8 órak...

Balmazújváros - A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a harmincéves férfival szemben, aki betört egy hétvégi házba Balmazújvároson. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást – írja a police.hu. Fotó: po...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés