Befejeződött a nyíradonyi gázolás vizsgálata

Befejeződött a nyíradonyi gázolás vizsgálata
© Fotó: police.hu
Debrecen – A baleset áldozata egy biciklis, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 54 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a nyírmihálydi lakos az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett 2018. október 15-én 17 óra körül Nyíradonyban, a Táncsics utcán. A sofőr járműve sebességét nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg, és nekiütközött egy vele azonos irányba közlekedő kerékpárosnak. A baleset következtében a biciklis elesett és súlyos sérüléseket szenvedett – olvasható a police.hu-n.

Fotó: police.hu

A balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy járművük megfelelően legyen kivilágítva! Mindig a látási-, út-, időjárási- és forgalmi viszonyoknak megfelelően válasszuk meg sebességünket! Kerékpáron az első és hátsó lámpa mellett helyezzünk az ülés alá és tegyünk a küllők közé fényvisszaverő prizmát! Az autósok a nem megfelelően megvilágított kerékpárosokat nehezebben, később veszik észre, és ebből könnyen lehet baleset. A gyalogosoknak is célszerű változtatni a közlekedési szokásaikon, hiszen a rossz látási viszony között biztonságosabb világosabb öltözetet viselni.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közlekedési szabályok betartásával, a körültekintőbb és óvatosabb közlekedéssel megelőzhetőek a balesetek!Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés