Azok közt él, akiket tanított

Sütő Sándorné nevel, sportol, és otthon van a konyhában is.
Sütő Sándorné nevel, sportol, és otthon van a konyhában is. - © Fotó: Magánarchívum
Újléta – Sütő Sándorné közel harmincöt éve dolgozik a Kiss Zoltán Általános Iskolában tanítóként, valamint huszonnégy éven át igazgató is volt az újlétai iskolában.

Már gyermekkorában arról álmodozott, hogy egyszer tanító lesz; vágya beteljesedett. Amikor leérettségizett, Kiss Zoltán, az iskola későbbi névadója, akkori igazgatója kereste meg, és megkérdezte tőle, hogy volna-e kedve az intézményben dolgozni mint pedagógiai asszisztens. Természetesen Sütő Sándorné igent mondott neki.

Iskolaigazgatóként inkább nevelt, mint tanított, de az élete egyik legnagyobb eredményeként tekint a volt tanítványaira. Számára a sikert és a boldogságot az jelenti, hogy olyan emberek között élhet, akiket tanított. Nagyszerű érzés megtapasztalnia, hogy mi lett belőlük. Legutóbb, karácsony előtt kapott egy névtelen levelet az egyik volt tanítványától. Az egykori diák összefoglalta a levélben, hogy milyen sokat jelent még ma is számára az, amit gyermekkorában átélhetett az újlétai iskola falai között. Megköszönte a volt iskolaigazgatónak a csodálatos gyermekéveit, mindez Sütő Sándorné számára leírhatatlan öröm volt.

Testnevelést tanít, így nem meglepő, hogy szabadidejében is szeret sportolni, emellett zenét hallgatni, mivel énektanár is egyben. Nagyon családcentrikusnak tartja magát, a konyhában otthon van, imád süteményeket süt­ni és mindig új finomságokkal meglepni a családját. Két gyermeke van, az idősebbik lánya jogász, a kisebbik pedig testnevelő edző. Az év második felében már boldog nagymama lesz, első unokája júliusban születik.

HBN


A jelölt

Név: Sütő Sándorné

Kategória: tanár

Munkahely: Kiss Zoltán Általános Iskola, Újléta


Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés