Az egész közösséget szolgálja

Akt.:
Éneket tanít, kántorkodik, és mellette kézilabdát is oktat
Éneket tanít, kántorkodik, és mellette kézilabdát is oktat
Nyíradony – Kanyargós úton került a tanári pályára Bordásné Kedves Irén; sokáig sportolt, de egy súlyos sérülés következtében a korábban kedvelt zene felé fordult.

Közben betoppant életébe a szerelem, és a szívét követve Debrecenbe ment a tanítóképző főiskolára, ahol 1995-ben köztársasági ösztöndíjjal végzett. Nem sokkal később a család Nyíradonyba költözött, ahol azóta is élnek.

Annak idején a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában kezdett tanítani, majd alapító tagja volt a helyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskolának, ahol máig dolgozik. Közben egyebek mellett pedagógusi minősítést is szerzett. Az ének és a zene az egyik nagy szerelme, imádja tanítani a kicsiknek, de emellett kézilabdaedzéseket is tart a gyerekeknek. Az egyházi iskola megalapításával az egyházközösség életében is nagyobb szerepet játszik, vasárnaponként, valamint esküvőkön, temetéseken kántori feladatokat lát el. Vezetője a helyi egyházközösségi kórusnak is.

Kevés szabadidejét igyekszik a családja körében tölteni. Férjével máig nagy boldogságban él, 22 éves fia és 20 éves lánya is egyetemre jár.

HBN


A jelölt

Név: Bordásné Kedves Irén

Kategória: tanár

Munkahely: Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola, Nyíradony


Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés