Zenével, tánccal, verssel ünnepeltek Nyíracsádon

Akt.:
Zenével, tánccal, verssel ünnepeltek Nyíracsádon
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Szent Istvánra és az államalapításra emlékeztek a Kenyérünnepen.

Augusztus 18-án délután a VII. alkalommal megrendezett Kenyérünnepre gyűltek össze az érdeklődők a nyírségi település Vécsey parkjában felállított színpad előtt. A vendégeket Sándor Edit művelődési ház vezető köszöntötte, majd dr. Nagy János polgármester intézett ünnepi gondolatokat a hallgatósághoz.

Kenyéráldás

A köszöntőt követően az egyházak vezetői megáldották az új kenyeret, majd a Nyíracsádi Népdalkör és a Pörgő Forgó Néptánccsoport műsora következett. Áldás után megszegték a frissen megáldott kenyereket, s a régi aratások hangulatát idézve hagymával, paprikával megrakott zsíros kenyereket, és hűsítő limonádét kínálták a közönségnek.

dsc_0053

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Éljen a magyar

Az ünnepi délután második részében a Tihanyi Vándorszínpad mintegy másfél órás műsorát láthatták az ünneplők. Az Éljen a magyar! című előadás során a hazai zenei paletta színe-javából válogatott részletekkel, betétdalokkal varázsoltak parádés hangulatot a színpadra, és a nézőtérre, ahol a közönség gyakran az előadókkal együtt énekelte a dalokat. Az igényesen összeállított műsorban az operák, operettek, musicalek népszerű részletei mellett az est folyamán megszólalt a magyar népdal és a magyar nóta is.

Ének a közönséggel

A Tihanyi Vándorszínpad vezetője, Tihanyi Tóth Csaba többször elhagyta a színpadot, hogy közvetlen közelről beszélhessen a hallgatósághoz és énekeljen velük együtt. A figyelmes előadó a társulat CD-jével ajándékozta meg a közönség soraiból azokat, akik névnapjukat vagy születésnapjukat ünnepelték, valamint Szabó Lajosné Juliskát is, aki bátran vállalkozott arra, hogy Tihanyi Tóth Csabával közösen énekeljen egy dalt. A fergeteges hangulatú műsort az alkalom méltóságának megfelelően a Bánk bán Hazám, hazám című betétdalával zárta a Tihanyi Vándorszínpad, a közönség pedig vastapssal köszönte meg az igazán nagyszerű másfél órás szórakozást.

HBN – KZENyíracsád.
HAON.HU


hirdetés